Om Carbi

Etablert i 2008 av Carsten Jansen

I begynnelsen spredte vi oss bredt i markedet, men det viste seg raskt at det var spesielt søppelbøtter og kildesortering kundene fant interesse for. Det ble begynnelsen på det vi i dag kjenner som varemerket Bica®. Samtidig kom utvalgte varemerker til som sammen gir våre kunder et unikt utvalg av kvalitetsprodukter.

Politisk sett var det heller aldri tvil om at det innen få år skulle oppstå et stort behov for veldesignede kildesorteringsmøbler. Arkitekter og byggere ble innleid. Slik ble Grundfos samt Gladsaxe kommune de første som fikk beholdere med skjulte hjul. Flere små detaljer har kommet siden for å gi våre kunder de aller beste kildesorteringsløsningene.  

I dag styrer Carbi den toppmoderne produksjonen av Bica-serien. Det gir forsyningssikkerhet og kapasitet på 3-4.000 avfallsstasjoner per måned. Alt er utført med presisjon og supreme kvalitetsstyring. 

Den ensomme søppelbøtta er på vei ut

- og kildesortering tar plassen og stiller krav, som f.eks:
 • Design skal integreres stilrent i miljøet
 • Brukervennlig for både personale og servicemedarbeidere
 • Fleksibilitet, slik at systemer kan utbygges til flere fraksjoner etter behov
 • Bæredyktig produsert og lang levetid
 • Rengjøringsvennlig/hygienisk konstruert 
 • Usynlige poser og innerbeholdere
 • Brannsikker og ikke for dyp, slik at beholderen ikke blokkerer nødutganger
 • Stor nok til å kunne erstatte flere mindre beholdere
 • Servicefri og lang levetid, som gjør det billigere å kjøpe riktig første gang

Hos Carbi har vi oppfylt disse kravene og ønskene!

Sammen med kunder, arkitekter og servicepersonale har vi nå utviklet et omfattende program 

- Som gir deg ultimat kombinasjonsfleksibilitet samt mulighet for tillegg når du vil ha flere fraksjoner. 

Modellprogrammet er bygget rundt serier. Skriver du for eksempel S30 i søkefeltet på siden, får du alle modellene som samsvarer og er 30 cm i dybde. For de mindre beholderne skriver du S26 i søkefeltet, da får du alle modellene med 26 cm dybde. Felles for seriene er at de kan settes sammen og dermed utbygges etter behov. 

For å kunne møte den kraftig stigende etterspørselen fra både private og offentlige aktører, har vi optimert og utvidet våre produksjonsanlegg. Det betyr grønnere produksjon med mindre avfall og kapasitet på opp til 3.000 beholdere per måned. 

Toppmoderne produksjon

- Det koster ikke ekstra å produsere med omtanke 

Ved å optimere prosessen kan kostnader og ikke minst avfall holdes nede. Det betyr at Bica-serien ikke rammes av prisøkninger i samme grad som mange andre produkter. 

Bica-serien produseres på toppoptimerte fabrikker, hvor medarbeidere bruker tiden på å programmere, kvalitetssikre og utvikle, fremfor å streve og bøye metall manuelt. 

Teknologien gjør at vi kan produsere med vesentlig mindre avfall og at alt utklipp gjenbrukes. 

Det betyr også at vi i dag har svært kort ledetid, selv på større bestillinger. Faktisk kan vi produsere helt opp til 4.000 enkeltromsbeholdere eller 3.000 3-romsbeholdere per måned.

 

Bica® Serien er branntestet av DBI

Som en av de få søppelbøttene på markedet er Bica-serien med frontåpning branntestet. 

Igjen ble dette gjort etter ønske fra kunder. Spesielt i hoteller, kinoer og flere offentlige institusjoner. 

Selv etter ekstrem brann påtent med heptan og fylt med brennbare materialer som skum, treull og papp, var beholderen geometrisk intakt etter at avfallet ble utbrent.

Hadde det vært en beholder av plast, tre eller for tynt metall, hadde resultatet selvsagt sett annerledes ut. Noe å tenke på. 

I tillegg til at dette dokumenterer Bica-seriens robusthet, kom det faktisk også 5 gode råd til plassering av beholderen utifra testen. Les mer om dette under avsnittet "Branntest Bica".

 

 

Verdier & Virksomhet

- Alle skal behandles pent, uansett behov!

Carbi bygger på et enkelt verdigrunnlag; Rettferdig i virksomhet, Proaktiv i design og utvikling, og Rådgiving før kjøp er en selvfølge. Vi tror på at et godt samarbeid skapes mellom mennesker og ikke mellom firmaer. Med denne tilnærmingen til å løse oppgaven og mennesker i fokus, oppnår vi resultater som virkelig tilbyr verdi og glede mange år fremover.

Enten du representerer et enkeltmansselskap med behov for en beholder eller skal iverksette kildesortering i en stor organisasjon, fortjener du akkurat den samme gode behandlingen og service. Det er klart at muligheter for tilpasning og produktutvikling stiger i takt med antallet. Til gjengjeld kommer den utviklingen alle nye kunder til gode. 

Sirkulær vinn-vinn

- Carbi tar aktivt del i å gjøre grønn sirkulær omstilling til en vinn-vinn-løsning for både firmaer, den offentlige sektoren og miljøet. 

Vi jobber utifra fire primære vinkler: 

 1. Funksjonalitet
 2. Effekt
 3. Økonomi
 4. Verdensmål

 

Funksjonalitet: Ved å leie inn menneskene som daglig jobber med renovasjon, rengjøring og hygiene i selve utviklingen av vår Bica-serie, lager vi produkter som matcher oppgavene de skal løse 100%. Arkitekter har også vært med i designet, noe som har gitt rene linjer og mindre smussfeller på Bica-søppelbøtter og sorteringsmøbler. Kort sagt; bedre hygiene og stilrent design.  

 

 

 

Effekt måler vi på hvor intuitivt det er å bruke én avfallsstasjon fremfor mange enkelte søppelkasser fordelt rundt i et miljø. Ved å ta fra erfaringer fra vellykkede saker gjennom årene, kan vi sikre at du får en løsning som gir effekt på både gjenvinning av avfallet samt enkel tilgang for brukere og rengjøringspersonale. F.eks viser beregninger at ca. 20 medarbeidere per stasjon passer godt i et typisk kontormiljø. 

Økonomi: Det er virkelig mange timer i årlige besparelser rett og slett fordi du nå bare må tømme ett sted i stedet for mange steder på f.eks. en kontorbygning. Dette forenkler arbeidet for den enkelte servicemedarbeider, og med riktig beholder blir arbeidet også mindre slitsomt når avfall ikke lenger må løftes oppover. Mindre anstrengende arbeid resulterer naturlig nok i færre sykedager og lykkeligere ansatte.

 

Verdensmål

- Alle leverandører til Carbi må overholde gjeldende EU-lovgivning og god etikk. Spesielt vektlegges:

Må ikke bruke barnearbeidere - Skal produsere miljømessig forsvarlig - Må ikke medvirke til skattesvik eller annen økonomisk kriminalitet - Skal være RoHS-sertifisert - Søke maksimal medarbeidertilfredshet - Respektere gjeldende menneskerettigheter - Resirkuler råvarer i størst mulig grad

 

Sterke varemerker

- Skaper glede og velvære i hverdagen

Vi ønsker å gi våre kunder glede ved bruk av produktene i hverdagen. Holdningen vår er at man skal kunne stå ved det man selger, og det kan vi gjøre med Bica-serien.Siden våre behov kan være veldig forskjellige, tilbyr vi også kundetilpasninger. Det må naturligvis være kvantitet som matcher endringene.

 

Produktporteføljen og utviklingen av nye beholdere er en pågående prosess og vi lytter hvis du kontakter oss med forslag og ideer. 

Code of Conduct

Don't Waste Waste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God fornøyelse med kildesortering

Carbi Teamet